f Hranilice za ptice u vrtićima PU "Naša radost" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Hranilice za ptice u vrtićima PU "Naša radost"

22.11.2013

Udruženje odgajivača sitnih životinja započelo je akciju darivanja vrtića PU „Naša radost“ u okviru koje će 30 objekata ove ustanove dobiti hranilice za ptice. Deca koja pohađaju vrtić „Kolibri“ su prva dobila hranilice, a pored toga predstavnici Udruženja objasnili su mališanima zašto je bitno brinuti o pticama tokom zime. Cilj akcije Udruženja odgajivača sitnih životinja je odvraćanje dece  od provođenja vremena ispred kompjutera i upoznavanje sa prirodom.

Deca vrtića „Kolibri“ PU „Naša radost“ od danas će u dvorištu svog obdaništa hraniti ptice tokom zime. Oni su sa prestavnicima Udruženja odgajivača sitnih životija na drveće okačili dve hranilice za ptice i sipali hranu.Kao pripremu za ovu aktivnost vaspitačice su sa mališanima danas razgovarale o sitnim životinjama, a deca su i sama napravila kućicu za ptice. 

Udruženje odgajivača sitnih životinja započelo je akciju poklanjanja hranilica za ptice koje će biti postavljene u dvorišta 30 objekata „Naše radosti“. Predviđeno je da svaki vrtić, u zavisnosti od veličine dvorišta, dobije po jednu ili dve hranilice za ptice, a vrtić „Kolibri“ dobio je dve hranilice. Pored hranilica za ptice, predstavnici Udruženja edukovaće decu o životinjama sa ciljem da ih nauče da što više vremena provode u prirodi.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/hranilice-za-ptice-u-vrti-ima-pu-na-radost

Povratak...