f "Kizurovci" posadili 10 sadnica hrasta - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

"Kizurovci" posadili 10 sadnica hrasta

08.11.2013

U Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ danas tokom prepodneva je organizovana akcija u kojoj je posađeno 10 sadnica hrastovog drveta.

Povod za ekološku akciju bio je jubilej Kompanije „Viner Štediše“ koja ove godine slavi deceniju uspešnog poslovanja u Srbiji. Akcija "100 stabala za 10 godina", osim u Subotici, organizuje se u još devet gradova u Srbiji.

Predstavnike subotičke ekspoziture sa sadnicama su u dvorištu naše škole dočekali učenici četvrtih razreda, sa učiteljima Josipom Paragom i Izabelom Pap, odnosno članovi ekološke sekcije predvođeni nastavnicom biologije Milinom Šujicom. Đaci su tom prilikom razgovarali o značaju ozelenjavanja, a gostima su odrecitovali nekoliko prigodnih pesmica o prirodi i njenoj zaštiti.

„Dobili smo 10 hrastova koje ćemo zasaditi u našoj školi. Mi smo zahvalni na tome s obzirom da je jedan od ciljeva školskog razvojnog plana ozelenjavanje školskog dvorišta i okoline škole i razvijanje pravilnog odnosa prema pririodi.“ - izjavila je Vesna Dulić, direktorica OŠ „Kizur Ištvan“

„Naš jubilej smo odlučili da obeležimo na taj način da u 10 gradova širom Srbije posadimo 10 sadnica hrasta. Poznavajući akciju OŠ „Kizur Ištvan“ da svake godine u septembru sade stablo generacije, smatrali smo da je ovo idealno mesto da u sklopu njihove akcije i naše godine jubileja to možemo da uradimo na njihovom prostoru.“ - izjavio je Dušan Markelić iz kompanije „Viner Štediše“ osiguranje.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/kizurovci-posadili-10-sadnica-hrasta-id17428.html

 

Povratak...