f Uređena javna površina ispred Mesne zajednice „Barič” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uređena javna površina ispred Mesne zajednice „Barič”

04.11.2013

Udruženje građana „Zeleni Obrenovac” uredilo je javnu površinu ispred Mesne zajednice „Barič”, čime je realizovan jedan od ovogodišnjih projekata koji je finansijski pomogao Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je da je odluka da se devastirana površina u bilo kojem delu Beograda uredi za svaku je pohvalu.

– Vrlo je važno da se ovakve aktivnosti podrže jer je to najbolji način da se razvija ekološka svest. Upornost nas ne sme napuštati u ovom često „donkihotovskom” poslu, ali nas to ne sme obeshrabriti. Bez obzira na to koliko ovaj kutak bio mali, on ima svoj značaj jer ovakve stvari Srbiju iz godine u godinu čine lepšom – rekao je Trivan. 

On je podsetio da je za protekle četiri godine ostvarena saradnja sa stotinama organizacija i udruženja. 

Marko Perišić, predsednik udruženja, istakao je da ova javna površina pre uređenja nije imala namenu, tačnije tu su odlagani šut i otpad, a deo je služio i kao nelegalno parkiralište. U blizini se nalazi osnovna škola, pa je motiv bio i bezbednost dece, ali i povećanje ekološke svesti. 

Ova zelena površina pozitivno utiče na opšti imidž opštine, ali ono što zabrinjava jeste da je desetak sadnica iste noći iščupano i odneto. Udruženje će zbog toga morati da podnese prijavu protiv nepoznatog počinioca. Ostaje zato njihov apel da se građani ne ponašaju vandalski kada neko radi nešto dobro za društvo.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1574072

Povratak...