f Prikupili više od tone otpada i sekundarnih sirovina - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Prikupili više od tone otpada i sekundarnih sirovina

24.10.2013

U okviru kampanje EU PROGRES "Gde je tvoj prag odgovornosti?", više od stotinu volontera očistilo je dve divlje deponije u Đurevačkom naselju u Prokuplju.

Napunili su stotinu džakova - više od jedne tone otpada i sekundarnih sirovina, kazao je danas za agenciju Beta predstavnik PROGRESA Dejan Drobnjak.

U čišćenju su učestvovali gradjani, učenici osnovnih i srednjih škola, predstavnici lokalne samouprave, radnici Javnog preduzeće za zaštitu i unapredjenje životne sredine, gradske Čistoće i austriskog preduzeća Werner i Weber, zaduženog za deponovanje i reciklažu otpada iz ove opštine.

"Ova kampanja koju u 25 opština juga Srbije sprovodi EU PROGRES, privlači sve veći broj učesnika čime građani pokazuju koliko im je stalo da žive u čistijoj i zdravoj sredini", kazao je Drobnjak.

Načelnik opštinske uprave Ivan Rakočević ukazao je da su odlaganje otpada i zagađenje vodenih tokova najveći problem Prokuplja.

Dodao je da opština ulaže velike napore da reši problem zagađenja i naglasio da je razvila veoma dobru saradnju s evropskim fondovima uz čiju je pomoć realizovano više projekata.

Posle čišćenja deponija u Prokuplju i Vranju. i uličnih performansa u Leskovcu i Bujanovcu, EU PROGRES nastavlja kampanju performansima i u Kuršumliji i Novoj Varoši.

Izvor:http://www.zelenasrbija.rs/srbija/5961-prikupili-vie-od-tone-otpada-i-sekundarnih-sirovina

Povratak...