f Ministar Mihajlović otvorila sajmove energetike i ekologije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ministar Mihajlović otvorila sajmove energetike i ekologije

10.10.2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine prof. dr Zorana Mihajlović otvorila je danas 10. Međunarodni sajam zaštite životne sredine - EcoFair i 9. Međunarodni sajam energetike - Energetika 2013.

Ministar Mihajlović je pozvala domaće i strane investitore, da se uključe u modernizaciju i reindustralizaciju Srbije. ”Pozivam sve potencijalne domaće i strane investitore da dođu, da se jave, jer projekata ima dovoljno", rekla je ministar Mihajlović, ističući da Srbija želi da modernizuje toplane, revitalizuje energetske objekte i gradi distributivne gasovode. Ministar je navela da su od velikog značaja kompanije koje se predstavljaju na sajmu i dodala da su pokretači razvoja Srbije energetika, rudarstvo i poljoprivreda i da se mora voditi računa o zaštiti životne sredine.

Ove manifestacije ove godine se organizuju pod sloganom “Zelena energija” a u Hali 1 i 1a Beogradskog sajma do 12. oktobra, do kada sajmovi traju, predstaviće se oko 180 izlagača iz Srbije i inostranstva. Manifestacija EcoFair okuplja sve učesnike u sistemu zaštite životne sredine sa posebnim akcentom na “zelenu ekonomiju”, odnosno industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom. Na sajmu „Energetika 2013“ prisutne su poznate domaće i inostrane kompanije, institucije koje će predstaviti svoje proizvode, projekte i usluge iz oblasti energetike. Pokrovitelji sajmova energetike i ekologije su Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije kao partnerom.

Izvor:http://www.merz.gov.rs/cir/aktuelnosti/ministar-mihajlovic-otvorila-sajmove-energetike-i-ekoligije

Povratak...