f Trivan: Sledeće godine počinje čišćenje 200 vodotokova - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Trivan: Sledeće godine počinje čišćenje 200 vodotokova

02.10.2013

Sekretar za zaštitu životne sredine Beograda Goran Trivan rekao je danas da će sledeće godine početi realizacija projekta "Plavo-zeleni koridori", koji podrazumeva čišćenje 200 vodotokova u glavnom gradu.

Trivan je kazao agenciji Beta da je plan da se ti vodotokovi "otvore", jer su svi zatrpani.

"Plan je da otvorimo tokove u svakom naselju, da ulepšamo, stavimo cveće, klupe, da te tačke postanu koridori, koje ćemo povezivati i za par godina imati kompaktne celine", istakao je on.

Ne precizirajući vrednost celog projekta, Trivan je ocenio da bi čišćenje jednog potoka u jednom naselju moglo koštati oko pet do šest miliona evra.

Kako je naglasio, projekat je urađen, ali zbog ovogodišnjeg budžeta od 500 miliona dinara, nije moglo doći do realizacije i dodao da se sledeće godine u Sekretarijatu nadaju budžetu od milijardu dinara.

Trivan je dodao da Sekretarijat završava Program zaštite životne sredine u Beogradu za narednih deset godina, koji će kako očekuje do kraja godine ući u skupštinsku proceduru.

"Program obuhvata nekoliko projekata koje smo već završili i mogu odmah da se finansiraju, to su projekat upravljanja otpadom, vredan oko 230 miliona evra, projekat pošumljavanja 100 miliona evra, i projekat kanalizacije vredan milijardu evra", istakao je Trivan.

Izvor:http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/409277/Sekreterijat-Sledece-godine-pocinje-ciscenje-200-vodotokova-u-Beogradu

Povratak...