f U Banji Koviljači niespravna voda sa Tri česme - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

U Banji Koviljači niespravna voda sa Tri česme

01.10.2013

Voda sa javne česme "Tri česme" u Banji Koviljači higijenski i bakteriološki je neispravna, pokazuje najnovija analiza lozničkog Vodovoda.

Analiza je radjena 30. avgusta na zahtev Direkcije za upravljanje i razvoj Banje Koviljače, a rezultati dostavljeni ovih dana su pokazali da je u vodi identifikovana bakterija ešerija koli.

Direkcija je na toj česmi postavila obaveštenje o neupotrebljivosti vode za piće, kako je ne bi koristili meštani i gosti Banje Koviljače.

U lozničkom kraju postoji deset javnih česmi koje su ranijih godina periodično kontrolisane, ali ove godine to nije činjeno, zbog čega je upitna ispravnost vode na njima.

Kontrola javnih česama trebala bi da se radi bar četiri puta godišnje. Ranije analize, pokazale su da je voda na većini česama bila nesipravna za piće.

Kako su u izveštaju prilikom jedne ranije kontrole naveli stručnjaci loznickcog "Vodovoda", česme se mogu popraviti čišćenjem i rekonstrukcijom kaptaža, hlorisanjem vode i eliminisanjem zagadjivača iz njihove okoline.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/5853-u-banji-koviljai-neispravna-voda-sa-tri-esme

Povratak...