f Ekološki i poljoprivredni problemi Subotice pred republičkim poslanicima - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ekološki i poljoprivredni problemi Subotice pred republičkim poslanicima

23.09.2013

Sastankom sa predstavnicima lokalne samouprave i nevladinog sektora na temu problema Grada Subotica u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine, danas je na Paliću otvorena zajednička sednica Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije.

Kako su novinarima predstavili poslanici, članovi odbora, ideja ovakvih zasedanja van zgrade parlamenta je, sa jedne strane, upoznavanje sa problemima u sprovođenju usvojenih zakona na nivou lokalnih samouprava, a sa druge strane, posredovanje u rešavanju lokalnih problema između lokalnih samouprava i državnih organa.

Tako su na sastanku predstavljeni konkretni problemi sa kojima se Subotica suočava po pitanju državnog poljoprivrednog zemljišta, odnosno neusvajanje godišnjeg programa izdavanja državnog zemljišta i njegove moguće posledice, koji je goruća tema u Subotici već nekoliko meseci.

Međutim, zbog odstustva predstavnika Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, moguća rešenja ovog problema biće prezentovana tek sutra, drugog dana zajedničkog zasedanja ova dva odbora na Paliću.

Takođe se razgovaralo na temu rešavanja problema zagađenja Palićkog jezera, gde su poslanici upoznati sa dosadašnjim aktivnostima na rešavanju ovog problema i koracima koji slede, a za koji je neophodna dalja podrša republičkih organa.

Izvor:http://www.subotica.com/vesti/ekoloski-i-poljoprivredni-problemi-subotice-pred-republickim-poslanicima-id16880.html

 

Povratak...