f Otvorena izložba „Plavo-zeleni svet” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otvorena izložba „Plavo-zeleni svet”

17.09.2013

Izložba fotografija sa konkursa „Plavo-zeleni svet” otvorena je na samom ulasku u Knez Mihailovu ulicu i trajaće do 29. septembra. Predstavljeno je 14 najboljih fotografija, po izboru stručnog žirija, od ukupno 1.047 koje su pristigle na konkurs putem interneta. Ova izložba predstavlja nastavak aktivnosti u okviru promocije prirodnih bogatstava i buđenja svesti o značaju očuvanja plavo-zelenih površina u Beogradu i Srbiji.

– Sekretarijat već godinama pomaže nevladin sektor, a ovo je samo jedan od projekata koji smo pomogli i na taj način podržali kreativnost ovih mladih ljudi, kao i njihov doprinos podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine. Radeći na više projekata, oni su uspeli da spoje foto-aparatom zabeležene prirodne lepote naše zemlje i vrhunsku tehnologiju. Veliki broj fotografija pristiglih na ovaj konkurs svima nama dokazuje da se iz dana u dan povećava broj ljudi svesnih potrebe da se očuva lepota koja nas okružuje – rekao je Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine.

Nakon postavke u Knez Mihailovoj, izložba se seli u UK „Parobrod” (od 30. septembra do 2. oktobra), gde će biti organizovana i ceremonija dodele nagrada za najbolje učesnike. Izložbu organizuje Centar za unapređenje životne sredine, uz podršku Telenor fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Zelene Srbije, UK „Parobrod” i Udruženja „KulturAkt”.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1568270

Povratak...