f Čišćenje obale reke Save u Boljevcima 18. septembra - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Čišćenje obale reke Save u Boljevcima 18. septembra

12.09.2013

Nevladine organizacije As centar i Gradjanske inicijative iz Beograda organizovaće u sredu, 18. septembra čišćenje obale reke Save u surčinskom naselju Boljevci.

Kako je saopštio As centar, koji se bavi osnaživanjem mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om, na čišćenju i uredjivanju obale, zajedno će raditi članovi tog centra i meštani Boljevaca.

Pored čišćenja obale reke, cilj akcije "As u duši" je skretanje pažnje javnosti na položaj mladih ljudi iz ranjivih grupa stanovništva i njihova mogućnost da doprinesu svojoj zajednici.

Izvršni direktor As centra Djurica Stankov rekao je, kako se navodi, da se mlade osobe koje imaju HIV ili AIDS često susreću sa predrasudama u svojoj okolini, ali da oni mogu i žele da doprinesu promenama i boljem životu stanovnika svoje lokalne zajednice.

As centar je do sada organizovao niz tribina, kreativnih radionica i izložbi, kako bi podigao svest javnosti o položaju mladih iz ranjivih grupa i njihovom aktivnom uključivanju u društvo.

Ta nevladina organizacija je inicijator uspostavljanja nacionalnog dana posvećenom osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/5782-ienje-obale-reke-save-u-boljevcima-18-septembra

Povratak...