f Crtajmo ambroziju i naučimo nešto novo! - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Crtajmo ambroziju i naučimo nešto novo!

11.09.2013

Tokom prateće izložbe posvećene ambroziji u Prirodnjačkom muzeju Beograda biće organizovana mala edukativna radionica pod nazivom Apći ha ha Crtaonica.

Edukativna radionica će se odvijati u prostorijama Galerije na Kalemegdanu, u prostoru tzv. Zelenog salona.

Deca će se upoznati sa biljkom ambrozijom, pogledati malu izložbu i nacrtati list i polenovo zrno ambrozije. Cilj je da deca nauče da raspoznaju ovu biljku.

Nov termin Apćiha ha Crtaonice za decu od 6 do 12 godina biće održan u petak 20.septembra u 16h u Galeriji na Kalemegdanu.

Potrebno  je da, ukoliko Vaše dete želi da učestvuje 20.septembra u 16h, samo potvrdite dolazak (mejlom).

Ujedno vas obaveštavam i da će se za decu starijeg uzrasta (od  IV razreda pa naviše, uključujući srednoškolce ali i studente), tokom izložbe posvećene mineralima organizovati edukativna  radionica sa elementima kviza Tražimo blago, koja je posebno pogodna za kolektive (odeljenja), koja će se organizovati u dogovoru sa predmetnim nastavnicima ili pojedincima koji žele da učestvuju. Postoji i mogućnost prilagodjavanja i organizovanja ove radionice i za odrasle posetioce, u formi kviza (iz oblasti mineralogije, hemije, istorije rudarstva u Srbiji, opšte kulture), ukoliko postoji interesovanje (za klubove, udruženja i sl.).

Prijave se šalju na adresu draganav@nhmbeo.rs ili na tel.011 3442 147 (Dragana Vučićević).

Izvor: http://www.ekologija.rs/crtajmo-ambroziju-i-naucimo-nesto-novo

Povratak...