f Održana natuREconnection reset eko lajf koučing radionica - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održana natuREconnection reset eko lajf koučing radionica

11.09.2013

U subotu, 07.09.2013. godine, održana je prva ekološka lajf koučing radinonica „NatuReconnection“ u organizaciji e-magazina Ekologija i Hoc Loco centra u prelepom ambijentu eko kampa Fruška Gora , sa gostima iz lokalnog udruženja „Aktivna Fruška“. 

Ovaj projekat je imao za cilj ponovno uspostavljanje ravnoteže čoveka sa prirodom, na jedan nov i kreativan način – boravkom i druženjem u prirodi kroz lajf koučing trening.

Željko Stanković, urednik e-magazina Ekologija, je otvorio radionicu predavanjem o značaju ekološke svesti kod današnjeg čoveka  i ukazao na njenu nedovoljnost ukoliko iza nje ne stoji i delovanje. Govorio je o problemima otuđenja, preteranom konzumerizmu u potrošačkoj kulturi, izgubljenim vezama čoveka i prirode kao i blagotvornom uticaju prirode na nas. “Jedan od načina podizanja ekološke svesti  je i održavanje ovakvih radionica. Boljim upoznavanjem sebe, širimo i svest o značaju prirodnog okruženja. Usvajanjem trajnih stavova u ličnom sistemu vrednosti, stičemo sposobnost da se uključimo u aktivnosti koje održavaju ili restruktuiraju prirodnu  sredinu”, istakao je Stanković.

Nakon toga je Đoša Zlatanović iz Hoc Loco centra održao life coaching radionicu koja je kod učesnika podstakla  bolje upoznavanje ličnih potencijala i vrednosti, oslobađanje od emotivnih balasta i nagomilanih sadržaja stvorenih usled nametnutog i ubrzanog načina života, kao i vežbanje jednostavne, otvorene i jasne komunikacije sa drugim čovekom i prirodnim okruženjem.

Učesnici radionice su bili veoma aktivni i svesni veze koju grade čovek i priroda. U toku samog rada dobili smo komentar od jedne učesnice, “Osećam se odlično ovde i sada, potpuno u skladu sa samom sobom”.

Natureconnection za kraj septembra planira održavanje još jedne radionice o uticaju sredine na psihofizičko zdravlje čoveka, stresogenim faktorima kojima smo izloženi i ispravnom načinu da sačuvamo svoje zdravlje.

Izvor: http://www.ekologija.rs/odrzana-natureconnection-reset-eko-lajf-koucing-radionica

Povratak...