f Ministar Mihajloviž razgovarala sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine Austrije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ministar Mihajloviž razgovarala sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine Austrije

05.09.2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine Austrije Georgom Rebernigom o saradnji na projektnim aktivnostima u ovoj oblasti.

Ova insitucija od 2009. godine sarađuje sa nadležnim institucijama u Srbiji na unapređenju inspecijskog nadzora u oblasti zaštite životne sredine, procesa upravljanja hemikalijama, upravljanja opasnim otpadom i drugim oblastima.

Agencija je pružala pomoć Srbiji u prilagođavanju regulativi Evropske unije kroz različite projekte, a jedan od najznačajnijih je projekat posvećen unapređenju inspekcijskog nadzora u oblasti zaštite životne sredine.

Na sastanku je dogovoreno da će se pre objavljivanja ovogodišnjeg Izveštaja o napretku Evropske komisije ministar Mihajlović i Rebernig još jednom sastati kako bi razgovarali o proširivanju saradnje u oblasti koja će biti veoma važna na putu Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji.

Izvor:http://www.merz.gov.rs/cir/aktuelnosti/ministar-mihajlovic-razgovarala-sa-direktorom-agencije-za-zastitu-zivotne-sredine

Povratak...