f Održan seminar „Školski zeleni krug“ u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održan seminar „Školski zeleni krug“ u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima

02.09.2013

Dana 30. 08. 2013. godine, u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, otvoren je seminar „Školski zeleni krug“ za nagrađeno nastavnike u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ u školskoj 2012/2013. godini, u organizaciji Pokreta gorana Vojvodine.

Učesnike je pozdravila je mr Tatjana Đurić, pomoćnica Pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Mato Groznica, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. Učesnicima seminara obratio se i načelnik školske uprave Novog Sada, Petar Viđikant, kao i predstavnici Pokreta gorana Vojvodine, Aleksa Jeftić i Nada Lazić, koji su uz pozdravnu reč, prezentovali plan aktivnosti u okviru „Školskog zelenog kruga“, kao i planove za narednu godinu u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini.

Seminar je započet predavanjem međunarodnog eksperta za edukaciju iz oblasti zaštite životne sredine, Ilse Davidse, koja je govorila o značaju ekološke edukacije i iskustvima iz Holandije. Drugog dana seminara organizovano je upoznavanje sa mogućnostima „Koviljsko-petrovaradinskog rita“, radionica u prirodi i rad u grupama. 

Prezentacijom rezultata „Školski zeleni krug“ i pregledom edukativnih materijala iz Holandije privedena je kraju ovogodišnja edukacija. Cilj seminara bio je da nastavno osoblje stekne nova znanja i veštine koje će moći da primeni u realizaciju Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ u narednom periodu.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs/?p=10231

 

 

Povratak...