f Udruženje ECO BIKE - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Udruženje ECO BIKE

20.08.2013

Udruženje rekreativnog ekološkog biciklizma “ECO BIKE“ iz Požarevca je udruženje koje je osnovano 3. maja 2012. godine i do sada organizovalo veliki broj rekreativnih vožnji od učenika osnovnih škola do poslovnih ljudi koji žele rasterećenje u prirodi bez ograničenja na fizičke predispozicije i godine.

 

Takođe, Udruženje “ECO BIKE ” ima za cilj da ukaže na ekološke, ekonomske i zdravstvene aspekte vožnje bicikla i da pomogne da se značajno poveća broj biciklom realizovanih puteva u svakodnevnom životu. Na taj način će se značajno doprineti smanjenju emisije štetnih gasova i efekta staklene bašte, a samim tim i unapređenju životne sredine.

 

Misija Udruženja je održavanje svesti građana na nivou dobre ,,ekološke pismenosti,, sa potenciranjem na vožnju bicikle kroz ruralna i gradska naselja u cilju njihove lične inspiracije za očuvanjem životne sredine u kojoj žive. Vizija Udruženja je da “ECO BIKE” postane ime za koje se vezuje pozitivna afirmacija u ekološkom smislu, udruženje koje uz dobru volju stvori ljude koji voli rekreativni biciklizam, svoje okruženje i poštuje prirodu zbog koje postoji.

 

Strategijski plan Udruženja “Eco bike”:

Izvor: http://www.ekologija.rs/udruzenje-eco-bike

Povratak...