f Strah od zapuštenog dvorišta - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Strah od zapuštenog dvorišta

13.08.2013

Meštani ulice Narodnog fronta u MZ Peščara, Subotica, već mesecima imaju problem sa dvorištem jedne kuće koje je zapušteno i odakle im vrebaju različite opasnosti. Po rečima meštana, ali i predstavnika mesne zajednice, nekadašnji ukućani su navodno otišli iz kuće jer nemaju više novca za otplatu kredita uz pomoć kojeg su kupili kuću. Osim pasa lutalica, u gustoj travi namnožili su se gmizavci i insekti, pa se komšije često plaše da sede u bašti koja je odmah pored zapuštenog dvorišta.

Stanovnici ove ulice kažu da već dugo nisu kontaktirali sa nekadašnjim komšijama, jer ne znaju gde su se odselili. Oni pretpostavljaju da je kuća ostala napuštena zbog nemogućnosti plaćanja kredita, a da banka još uvek nije preuzela kuću. Meštani su se žalili i mesnoj zajednici, ali i komunalnoj inspekciji, ali s obzirom na to da površina nije javna nego privatna, malo šta može da se učini.

U Mesnoj zajednici kažu da oni nisu sigurni da li su ukućani samo napustili kuću, ili im je banka već oduzela kuću zbog kreditne nesposobnosti. U svakom slučaju, navode da ono nije jedina takva kuća u njihovoj mesnoj zajednici.

Meštani navode da bi se oni rado organizovali i sami očistili dvorište, ili čak platili da to neko učini, ali se plaše da bi na taj način učinili protivpravnu stvar. Ekipa naše televizije do zaključenja informativne emisije nije uspela da stupi u kontakt sa nekadašnjim stanarima ove kuće. 

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/strah-od-zapu-tenog-dvori-ta

Povratak...