f Kolica i HTZ oprema skupljačima sekundarnih sirovina - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Kolica i HTZ oprema skupljačima sekundarnih sirovina

01.08.2013

Udruženje gradjana "Treehouse" danas je uručilo 17 kompleta kolica i HTZ opreme za sakupljanje sekundarnih sirovina sakupljačima na teritoriji Kruševca i Vrnjačke Banje.

Devet kompleta kolica i HTZ opreme je obezbedjeno kroz projekat "Rad Red reciklaža" koji finansira ambasada Norveške, šest kompleta kroz projekat "Be EverGREEN" koji finansira ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a dva kompleta su obezbedjena kroz projekat "Sve u svemu reciklaža".

Cilj ove aktivnosti, kako je rečeno na dodeli, je pomoć pripadnicima socijalno ugroženih i marginalizovanih grupa.

Projekti sakupljanja sekundarnih sirovina ima podršku lokalne samouprave, a Javno komunalno preduzeće (JKP) je odlučilo da podrži sakupljače tako što će od njih vršiti otkup sakupljenih i sortiranih sekundarnih sirovina.

Projektni menadžer Ivana Stefanović Hempfling, kazala je agenciji Beta da pored Roma koji se već bave sakupljanjem reciklažnog otpada što je njihov jedini izvor prihoda, oprema će biti dodeljena i seoskim operaterima, koji su identifikovani kroz zajedničko angažovanje "Treehouse" i JKP Kruševac.

Ona je naglasila da "Treehouse" želi da unapredi odnos neformalnih sakupljača i lokalnog komunalnog prduzeća i pruži im priliku da saradjuju i prepoznaju obostrani interes u toj saradnji.

Izvor: http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata_u_sat/kolica_i_htz_oprema_skupljacima_sekundarnih_sirovina.83.html?news_id=64013

Povratak...