f Ove sezone 140 izvođenja predstave „Prljavo ili čisto – nije isto” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ove sezone 140 izvođenja predstave „Prljavo ili čisto – nije isto”

18.07.2013

JKP ,,Gradska čistoća” u saradnji sa glumačkom trupom „Dečja zemlja” organizovalo je tokom leta dva igranja dečje edukativne predstave „Prljavo ili čisto – nije isto” na Adi Ciganliji. Iz tog preduzeća najavljuju još jedno, sto četrdeseto igranje predstave, koje će takođe biti na otvorenom i besplatno za sve beogradske mališane, kojim će i završiti ovogodišnju sezonu.

– Ova predstava, koju smo pokrenuli još 2009. godine, deo je ,,Čistoćine” kampanje, čiji je cilj da najmlađe, na njima zanimljiv način, uputi u tajne reciklaže, zaštite životne sredine i pravilnog odlaganja otpada. Verujemo da će najmlađi sugrađani u budućnosti doprineti da naš grad bude čistiji i lepši, ali i da već sada svojim odgovornim odnosom prema životnoj sredini daju dobar primer starijima – objasnila je Mirjana Karić iz ,,Gradske čistoće”. 

Jovica Tišma, Slobodan Boda Ninković i Marija Veljković su, od prve predstave, u oktobru 2009. godine do sada, posetili 103 osnovne škole u svim gradskim opštinama.

– U devet škola smo igrali po dve predstave, jer im se prvi put toliko svidelo da su nas pustili da odemo samo ako obećamo da ćemo ponovo doći. Budući da predstavu igramo već četiri godine, verujem da smo zajedno sa „Čistoćom” uspeli da mladim generacijama prenesemo koliko je važno da budu odgovorni prema svom okruženju – kaže Jovica Tišma, „negativac” u predstavi, koji neodgovornim ponašanjem prlja grad, ali ga ostali glumci i deca uče kako da od zajedničkog okruženja napravi što lepše i čistije mesto. Pored predstave, „Gradska čistoća” malim gledaocima po školama poklanja i paketiće u kojima se nalazi školski pribor od recikliranog materijala i bukvar čistoće kao podsetnik na divno druženje.

„Gradska čistoća” i „Dečja zemlja” su sa ovom predstavom obišle i svih 11 osnovnih specijalnim škola, dnevne boravke za mentalno nedovoljno razvijene osobe na Savskom vencu i u Zemunu, Dom „Sremčica”, a uveselili su i male pacijente u Rehabilitacionom centru „Dr Miodrag Zotović” u Sokobanjskoj. Predstavu su mogli da vide i posetioci brojnih manifestacija ekološkog karaktera.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1561560

Povratak...