f AC SU – Počinje Arhus kampanja - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU – Počinje Arhus kampanja

18.07.2013

U okviru projekta “Pristup informacijama, učešću javnosti i pristupu pravosuđu u donošenju odluka” koji se realizuje u saradnji sa Organizacijom za bezbednost i saradnju, OEBS, a uz podršku Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu, Regionalni Arhus centar Subotica, na centralnom gradskom trgu, sprovodi javnu kampanju u cilju podizanje ekološke svesti građana. 

S obzirom da je uključen u organizaciju ECO DOX, Programa ekoloških dokumentaraca na Palićkom festivalu evropskog filma, iskoristili su priliku da se predstave građanima i pozovu ih da pogledaju interesantna i edukativna ostvarenja.

 

Od predviđenih aktivnosti, do sada je realizovana “Mreža Arhus centara” koja će služiti kao platforma za koordinaciju saradnje između centara u Srbiji (Kragujevac, Novi Sad, Niš i Subotica). Do kraja avgusta  planiran je svojevrstan karavan, “Arhus kampanja” u 20 gradova i opština širom Srbije, a projekat se završava konferencijom na kojoj će se sumirati utisci i dati dalje preporuke za praćenje budućih aktivnosti.

 

Ovom prilikom biće predstavljen i rad Regionalnog Arhus centra Subotica, a učesnici će se upoznati i o mogućnostima korišćenja njegovih usluga. Takođe, imaće priliku da daju konkretne predloge i iskažu svoja očekivanja i potrebe vezane za njegov rad.   

 

Povratak...