f Zeleni Srbije:Rešiti problem zagadjenja zbog TE u Obrenovcu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zeleni Srbije:Rešiti problem zagadjenja zbog TE u Obrenovcu

16.07.2013

Stranka Zeleni Srbije ocenila je večeras da problem ekološkog zagadjenja Obrenovca i okoline zbog rada Termoelektrane "Nikola Tesla" i dalje nije rešen i dodala da su danas vrednosti štetnih čestica ponovo prekoračile maksimalnu dozvoljenu vrednost.

"Deca dišu zatrovan vazduh, zemlja je ugušena, a povrće i voće se suši ili ne radja uopšte. Danas je situacija ponovo eskalirala i vrednosti čestica PM 10 su opet prekoračile maksimalnu dozvoljenu vrednost. To se desilo nekoliko puta od kada smo dobili obećanje da će se situacija rešiti, što nam govori da se na rešenju nije ni radilo", navodi se u saopštenju Zelenih Srbije.

Ta stranka je podsetila da je Vlada Srbije, nakon dogadjaja u junu i pretnje da će biti blokirana pruga kojom se dostavlja ugalj, podnela prijave za privredni prestup protiv elektrane ali da to nije rešilo problem gradjana.

"Gradjani Obrenovca danas su žrtve nesposobnosti Termoelektrane 'Nikola Tesla' da se izbori sa pepelom, koje vetar diže sa jalovišta i zasipa okolna naselja i gradove", navodi se u saopštenju.

Izvor:http://zelenasrbija.rs/srbija/5492-zeleni-srbijereiti-problem-zagadjenja-zbog-te-u-obrenovcu

Povratak...