f NVO osudile izjavu Vučića o hrastu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

NVO osudile izjavu Vučića o hrastu

03.07.2013

Beograd -- Više udruženja građana i nevladinih organizacija osudili su izjavu vicepremijera Aleksandra Vučića da je izgradnja auto-puta važnija od hrasta na Savincu.

Podsetimo, stari hrast se nalazi na trasi izgradnje.

Udruženja su u saopštenju ocenila da je današnjom Vučićevom "neprimerenom izjavom poslata poruka iz Vlade Srbije koja duboko vređa građansko društvo Srbije".

"'Ja hoću put'! je poruka građanima - od sada vas niko i ni za šta neće pitati!", navode udruženja, koja smatraju da se iz te izjave "može zaključiti da potpredsednika Vlade Srbije ne zanima realno stanje na terenu, da ga ne zanimaju standardi, zakoni, propisi i procedure, na čemu počiva svako civilizovano društvo". 

"Od prvog potpredsednika Vlade Srbije je trebalo da čujemo da će se sankcionisati korupcija, aljkavost u projektovanju i da će ostati bez funkcija, bez posla, bez licenci, svi odgovorni za gomilu propusta na koridorima. Očekivali smo rešenje realizacije projekta na korist građana", kaže se u saopštenju. 

Kao autori saopštenja navedena su udruženja građana Evropski pokret, GM Optimist, Stop ekocid u Srbiji, Permakultura Srbije, Ekološki medijski servis Srbije, Vojvođanska zelena inicijativa i Zelena lista Srbije. 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije održao je danas konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o rekontrukciji Vlade, pregovorima, štrajkovima...

Izvor:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=07&dd=02&nav_category=12&nav_id=728655

 

Povratak...