f Svetski dan zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Svetski dan zaštite životne sredine

05.06.2013

NOVI SAD - Svetski dan zaštite životne sredine - 5. juni obeleženje danas u Srbiji i širom sveta nizom manifestacija i akcija posvećenih ukazivanju na neophodnost veće brige o očuvanju prirode.

U više od 50 opština i gradova Srbije organizovana je zajednička akcija ministarstava unutrašnjih poslova i omladine i sporta i Javnog preduzeća Srbijašume usmerena ka edukaciji građana u oblasti prevencije od požara.

U okviru akciji, u više od 50 opština i gradova Srbije organizovana je edukacija građana o značaju zaštite životne sredine i prevencije požara, najavilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila je 1972. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija i od tada se obeležava u više od 100 zemalja širom sveta.

Obeležavanje svetskog dana zaštite životne sredine povereno je Programu za životnu sredinu Ujedinjenih nacija (UNEP), čije je sedište u Najrobiju, Kenija.

Kakva je svest naših građana o važnosti životne sredine i šta radimo po pitanju zaštite iste?

Izvor:http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/svetski-dan-zastite-zivotne sredine_397851.htmlutm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RtvVojvodina+%28RTV+Vojvodina%29

Povratak...