f YUECO slavi 20-ti rođendan - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

YUECO slavi 20-ti rođendan

05.06.2013

Na današnji dan pre 20 godina, u pet do 12, pokrenuta je prva privatna radio stanica na teritoriji Vojvodine, Yu Eko, čiji je glavni akcentat bio i ostao na ekologiji.

Subotičani su Yu Eko upoznali kao prvu privatnu medijsku kuću u gradu, koja pored dobre muzike plasira istinite i objektivne informacije. Povodom obeležavanja 20. godine postojanja, redakciju su posetili nogi prijatelji kuće koji su godinama bili, kako uz Yu Eko radio, tako i uz televiziju.

 

Grupa entuzijasta na čelu sa Jožefom Pinterom pokrenula je radio stanicu Yu Eko. Od samog početka u ovom mediju radili su mladi i obrazovani novinari, koji su pravovremeno i istinito obaveštavali građane Subotice.

 

Simbolično u 5 do 12 na Dan zaštite životne sredine, program je pušten u etar čime se želelo ukazati da je poslednji čas da se prirodi na našoj planeti pruži zaštita. Prvi film koji je snimljen o Yu Eko radiju bio je za petogodišnjicu firme. Po rečima direktora RTV Yu Eko, Jožefa Pintera, pre dvadesetak godina u medijima su falile informacije o zaštiti životne sredine, falila je edukacija ljudi, kao i vesti iz oblasti inovacija u toj branši.  Otuda ideja za osnivanje ekološkog Yu Eko radija.

 Yu Eko radio danas ima 20 godina i to je  radio stanica koja i dalje živi na svojim principima.

Izvor: http://www.gradsubotica.co.rs/yueco-slavi-20-ti-rodendan/

Povratak...