f Majkin salaš ekološki odgovoran - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Majkin salaš ekološki odgovoran

23.05.2013

Na Majkinom salašu danas je pušten u rad biološki prečistač za otpadne vode, investicija koja je realizovana u saradnji sa palićkim preduzećem Realimpex i partnerima iz Češke, firmom ORYX-CZ.

Po rečima direktorice ugostiteljskog objekta Majkin salaš, Ivane Gabrić, ovo preduzeće nastavlja sa odgovornim I društveno korisnim poslovanjem. U prilog tome govori današnje zvanično puštanje u rad biološkog prečistača. Instalacija uređaja koji otpadne vode prečišćava tj. razgrađuje pomoću bakterija I kiseonika  čiji je rezultat prečišćena  voda po propisanim standardima, ističe Majkin salaš kao jedno od ekološki odgovornih preduzeća u našem gradu.

“ Majkin salaš će nastaviti sa svim aktivnostima koje će doprineti poboljšanju kvaliteta usluga koje se pružaju u njegovim ugostiteljskim objektima.” – rekla je Ivana Gabrić , dir D.o.o. Majkin salaš I podsetila da je ovo preduzeće među prvima još 2011 godine uvelo standard ISO 22000 koji  je predviđen za ugostiteljstvo u Evropskoj uniji, a uskoro će biti obavezujući  i  za sve u Srbiji.

Proces koji rezultuje prečišćenom vodom po svim standardima traje od 3 do 6 nedelja, za vreme kojih biološki prečistač otpadnih voda treba da ima  kontinualno  opterećenje  dotoka onečišćene vode.

“Razgradnjom nečistoća uz pomoć bakterija i kiseonika koji se dodaje, dešava se proces gde kao  recipijent iz uređaja izlazi prečišćena voda.”- kaže Stanislav Pacal, direktor ORYX-CZ 

Izvor: http://www.rtvcity.com/dru%C5%A1tvo/item/1233-majkin-sala%C5%A1-ekolo%C5%A1ki-odgovoran.html

Povratak...