f Dodeljene donacije za NVO u oblasti životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Dodeljene donacije za NVO u oblasti životne sredine

25.04.2013

Regionalni centar za životnu sredinu (REC) uz finansijsku podršku Švedske medjunarodne agencije za razvoj i saradnju (SIDA) dodelio je 460.000 evra za osam projekata organizacija civilnog društva iz Srbije, a u okviru SENSE programa, saopštio je danas REC.

Projekte će realizovati 29 organizacija okupljenih u osam projektnih konzorcijuma, a vrednost pojedinačnih projekata, koji će trajati 10 meseci, je izmedju 42.000 i 68.000 evra.

Medju projektima koji su dobili sredstva su projekat "Javni i civilni sektor, zajedno ka održivom korišćenju energetskih resursa" koji sprovodi Asocijacija za razvoj ibarske doline IDA 4, projekat "Partnerstvo za održivo upravljanje Nacionalnim parkom Tara" Mreže razvojnih inicijativa Logosfera i projekat "Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji" koji sprovodi Evropski omladinski centar.

Podseća se da SENSE program ima za cilj jačanje organizacija civilnog društva i promovisanje njihovog većeg učešća u procesima donošenja odluka po pitanjima životne sredine.

Tim programom REC i SIDA žele da doprinesu boljem upravljanju u oblasti životne sredine i donošenju odluka baziranih na konsenzusu.

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4941-dodeljene-donacije-za-nvo-u-oblasti-ivotne-sredine

Povratak...