f Zeleni Srbije pokret Obrenovac obeležili su „Dan planete zemlje“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zeleni Srbije pokret Obrenovac obeležili su „Dan planete zemlje“

22.04.2013

Zeleni Srbije pokret Obrenovac, obeležili su „Dan planete zemlje“ akcijom „Dan planete Zabran“. Zabran je izletnička šuma koja se nalazi na samo pola sata hoda od Obrenovca. Šuma izlazi na reku Savu a kroz nju je izgrađena prelepa trim staza. Cilj obeležavanja Dana planete Zemlje je želja da se skrene pažnja na potrebu da prirodne vrednosti moramo čuvati i unapređivati , da se mora sprečiti dalja degradacija i uništavanje.

Akcijom „Dan planete Zabran“ članovi Zelenih Srbije pokret Obrenovac su deo postojećeg drvenog mobilijara zaštitili premazom sadolina od daljeg propadanja. Tom prilikom, preko lokalne RTV „MAG“, koja je medijski ispratila akciju, upućen je apel svima koji posećuju Zabran, da daju svoj doprinos tako što će se prema „njemu“ i sadržajima kojima je opremljen odnositi na domćinski način, čuvati i ne lomiti mobilijar, kante za smeće i ne lomiti šumsko rastinje.

Apel je upućen i nadležnom Ministarstvu za zaštitu životne sredine, da donese konačnu odluku i Zabran poveri lokalnom Javnom preduzeću za zaštitu i unapređenje životne sredine na upravljanje i održavanje u skladu sa urađenim elaboratom. Sledeća akcija se planira kada se voda povuče i tada će biti opran od mulja i zaštićen mobilijar uz reku Savu.

 

Izvor: http://zelenisrbije.org/2013/04/zeleni-srbije-pokret-za-obrenovac-obelezili-su-dan-planete-zemlje/

Povratak...