f Uspostavljanje saradnje sa Agencijom za zaštitu životne sredine regije Emilia Romagna (Italija) - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uspostavljanje saradnje sa Agencijom za zaštitu životne sredine regije Emilia Romagna (Italija)

10.04.2013

Dana 9. aprila 2013. godine u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine održana je ceremonija potpisivanja dokumentacije povodom projekta "Unapređenje životne sredine i povećanje kapaciteta za sprečavanje prirodnih katastrofa u RS".

Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine i prof. Stefano Tibaldi, direktor Agencije za zaštitu životne sredine regije Emilia Romagna potpisali su dva dokumenta: Pismo o namerama koje definiše oblasti saradnje i Sporazum o saradnji koji daje pravno ekonomske aspekte projekta.

Projekat je podržan od strane CEI (Central European Initiative) u okviru "Know-How Exchange Programme" (KEP) čime se uspostavlja saradnja između Agencije za zaštitu životne sredine regije Emilia Romagna (ARPA) i Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije (SEPA) sa ciljem uspostavljanja tehničke i naučne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, razmenu znanja i iskustava kao i rad na zajedničkim studijama, programima i projektima u cilju promocije održivosti životne sredine i povećanja bezbednosti građana na lokalnom, nacionalnom i Evropskom nivou. Projekat je u potpunosti finansiran od strane CEI i ARPA.

 

Izvor: http://www.sepa.gov.rs/

Povratak...