f Počeo 18. Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Počeo 18. Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu

04.04.2013

Osamnaesti Medjunarodni sajam hortikulture, "Beoplant fair" otvoren je danas na Beogradskom sajmu, gde će se posetiocima do 7. aprila predstaviti oko 100 izlagača.

Ministarstvo poljoprivrede razmatra kako da poveća pomoć proizvodjačima cveća i lekovitog bilja, rekao je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Dejan Krnjajić na otvaranju sajma pod sloganom "Ulepšaj život".

Krnjajić je kazao da ove godine nema mogućnosti za takvu pomoć, ali je naveo da bi to moglo bitimoguće dogodine, kada se poljoprivredni budžet dostigne bar pet procenata ukupnog državnog budžeta.

On je ocenio da bi dodatna finasijska stimulacija za tu proizvodnju, koja donosi veliki profit s malih površina, podstakla još više ljudi da se bave cvećem i lekoviitim biljem.

Uz sajam cveća, održava se i 16. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda "Darovi prirode", a prvi put Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme - "Motoplantekspo" (Motoplantexpo).

Izlagači iz zemlje i inostranstva predstavili su aktuelnosti u oblastima sadnog materijala, semenske robe, dekorativnih biljaka, proizvodnje i prerade voća i povrća, kao i dizajniranje enterijera.

Predvidjen je i program predavanja o hortikulturi, pejzažnoj arhitekturi, proizvodnji i primeni lekovitog i aromatičnog bilja, novim tehnologijama u gajenju bilja i lekovitom dejstvu meda.

Pokrovitelj sajma i izložbe je Ministarstvo poljoprivrede.

Sajam je z aposetioce otvoren od 10 do 19 časova, ulaznica košta 150 dinara, grupna karta 100, a parking 100 dinara na sat.

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4796-poeo-18-medjunarodni-sajam-hortilulture-u-beogradu

Povratak...