f U Bečeju otvorena mobilna merna stanica za kontrolu vazduha - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

U Bečeju otvorena mobilna merna stanica za kontrolu vazduha

26.03.2013

U Bečeju je u ponedeljak, 25.marta puštena u rad mobilna merna stanica za kontrolu kvaliteta vazduha. Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine je tom prilikom kazala daje prioritet ministarstva očuvanje životne sredine, a posebno poboljšanje kvaliteta vode i vazduha.

Ona je rekla da je cilj da se postavi što veći broj tih mernih satnica po Srbii i najvila da će sledeće nedelje biti postavljne merne stanice koje su povučene zbog remonta.

Mihajlovićeva je izrazila očekivanje da će privrednici u Bečeju koristiti moderene tehnologije kako bi se očuvala životna sredina i sprečilo zagadjenje.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević kazao je da merna stanica postavljena u okviru akcije "Mesec za naš vazduh" u Bečeju, a u sardnji sa nadležnijm Minisatrstvom i Agencijom za zaštitu životne sredine.

On je kazao da će se rezultati kontrole kvaliteta vazduha moći da se vide na sajtu opštine i Agencije u realnom vremenu.

"Namera lokalne samouprave je da ta opština postane ekološka, a preduslovi za to su geotermalna bušotina, obradivo zemljište koje može da se koristi za proizvodnju biomase, a voda i vazduh su odličnog kvaliteta", istakoa je Radojević.

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4726-u-beeju-otvorena-mobilna-merna-stanica-za-kontrolu-vazduha

Povratak...