f Večeras gašenje sijalica za našu planetu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Večeras gašenje sijalica za našu planetu

23.03.2013

Srbija će večeras podržati globalnu akciju Svetskog fonda za prirodu "Sat za našu planetu" simboličnim isključivanjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat.

Od 20.30 do 21.30 javne ustanove i gradjani učešćem u najznačajnijem svetskom dogadjaju te vrste, ukazaće na štetnost uticaja čoveka na klimu i posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

U kućama i stanovima, školama, poslovnim zgradama, znamenitim gradjevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat.

U Srbiji su podršku najavili Skupština Srbije, Narodna biblioteka Srbije i druge javne ustanove.

Podršku će pružiti i Ministarstvo energetike, Ministarstvo prirodnih resursa, pokrajinski sekretarijat za urbanizam, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, grad Novi Sad, kao i škole, organizacije civilnog društva i preduzeća.

Centralne manifestacije biće od 20 časova u Beogradu - u Studentskom parku, u Novom Sadu - na Trgu Slobode i u Nišu - u Parku Svetog Save.

U Srbiji se prošle godine akciji priključilo skoro 40 gradova i opština.

Akcja "Sat za našu planetu" se organizuje sedmi put u svetu, a peti put u Srbiji. Počela je 2007. godine u Sidneju uz učešće od 2,2 miliona ljudi, a do prošle godine se priključilo više od 7.000 gradova u 152 zemlje.

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4716-veeras-gaenje-sijalica-za-nau-planetu

Povratak...