f Promotivni skup "Izveštavanje za održivost IV" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Promotivni skup "Izveštavanje za održivost IV"

20.03.2013

U Beogradu je 19. marta 2013. godine održan promotivni skup „Izveštavanje za održivost IV“ na kome je zvanično predstavljena finalna etapa projekta „Uspostavljanje Centra za upravljanje životnom sredinom“ u okviru Agencije za životnu sredinu Republike Srbije.

Okupljene zvanice pozdravio je gospodin Vladan Zdravković, državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije koji je istakao značaj ovog i sličnih projekata i najavio nameru Ministarstva za svojevrsnom integracijom rezultata svih uspešno realizovanih projakta u ovoj oblasti. Direktor Agencije za životnu sredinu gospodin Filip Radović istakao je će Agencija i Srbija ovim projektom kroz Centar za upravljanje životnom sredinom dobiti moćan alat za prevazilaženje izazova u oblasti životne sredine, pre svega pomoć u uspostavljanju kontrole proizvodnih procesa. Gospodin Radoje Laušević, zamenik izvršnog direktora Regionalnog centra za životnu sredinu je ukazao na značaj projekta „Uspostavljanje Centra za upravljanje životnom sredinom“ za sve učesnike i skrenuo pažnju da je jedan od rezultata ovog projekta – uvođenje zelenog računovodstva u srpske kompanije. Gospodin Laušević je takođe najavio i dva velika događaja do kraja projekta, pre svega na međunarodnu naučnu konferenciju u Crnoj Gori i završnu konferenciju projekta krajem maja meseca. Gospođa Siren Berge (Siren Berge), izvršni direktor norveške kompanije EMISOFT – dobavljača „TEAMS“ softverskog sistema, je istakla da su u ovaj sistem ugrađena iskustva Evropske Unije u ovoj oblasti kao i domaća regultiva. U nastavku konferencije predstavljene su prednosti korišćenja softverskog sistema Centra kao i dosadašnja iskustva u radu sa kompanijama.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici najvećih srpskih industrijskih preduzeća, predstavnici nadležnih organa na svim nivoima, obrazovnih institucija iz oblasti životne sredine kao i zainteresovane javnosti. Na konferenciji su se predstavili i klijenti-partneri projekta: privredno društvo za proizvodnju, preradu i transport uglja Rudarski basen Kolubara d.o.o, Sojaprotein a.d. Bečej, privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika “Železara Smederevo d.o.o.” Smederevo i RTB Bor d.o.o Bor.

 

Izvor: http://www.ekologija.rs/promotivni-skup-izvestavanje-za-odrzivost-iv

 

Povratak...