f Većina ulica u Subotici je poplavljena - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Većina ulica u Subotici je poplavljena

27.02.2013

U protekla dva dana u Subotici je palo 16 litara kiše po metru kvadratnom, što je sasvim dovoljno da pojedine ulice budu poplavljene. U mesnim zajednicama gde nije  izgrađena kanalizaciona mreža ulice su poplavljene tako da su jedva prohodne. Ulice u naseljima a Željezničko naselje, Makova sedmica, Aleksandrovo, Novo selo uglavnom su prekvivene blatom i kaljugom.

Stanovnici Makove sedmice zbog kiše koja pada protekla dva dana ne mogu da uđu u prodavnicu ili apoteku, a da ne ugaze  u blato. Ulice i trotoari su poplavljeni vodom i prepuni blata tako da ne može da se prođe peške ni biciklom.

U mesnoj zajednici objašnjavaju da malo toga mogu da urade po ovom pitanju. Većina ulica im je neasfaltira, a čekaju  i gradnju kolektora koji su im obećani u toku izborne kampanje. Dokle god se ne izgradi kanalizaciona mreža stanovnici ovog naselja imaće problem za poplavljenim i blatnim ulicama.

U pomenutom naselju pored poplavljenih ulica problem je i azil, psi lutalice, a u planu je rekonstrukcija zadnjeg dela zgrade mesne zajednice. Pored toga, u saradnji sa gradom rešiće se i problem oko azila.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/ve-ina-ulica-u-subotici-je-poplavljena

 

Povratak...