f Organski obroci i u Gerontološkom centru Subotice - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Organski obroci i u Gerontološkom centru Subotice

06.02.2013

Potpisan je sporazum  o saradnji između Udruženja Terra’s i Gerontološkog centra, Subotica. Osnovni cilj projekata je unapređivanje i razvoj organske proizvodnje preko poljoprivrednih proizvoda, sa akcentom na poboljšanje kvaliteta življenja s posebnim osvrtom na  očuvanje zdravstvenog stanja stanovništva i zaštite životne sredine.

Pored mališana koji pohađaju vrtiće Predškolske ustanove “Naša radost”, korisnici Gerontološkog centra će biti prvi u Srbiji koji u svojim ustanovama konzumiraju organsku hranu. Projekat će se realizovati poput uvođena organske hrane u ishranu predškolske dece. U planu je održavanje nekoliko seminara, kako bi zaposleni u Gerontološkom centru upoznali sa projektom i naučili da spremaju organske obroke.

Projekat će se realizovati po uzoru na predhodni koji je Teras radio sa Predškolskom ustanovom “Naša radost”. Ovo predstavlja podsticanje I razvijanje svesti o organskoj hrani,kao i pravilnoj ishrani.

Jelovnik se neće menjati, ali će se  namirnice nabavljati  sa sertifikovanih gazdinstava koja proizvode organsku hranu. Izbor namirnica I planiranje jelovnika zavisi od sezone. U planu je i da se u Subotici pokrene kampanja da bude grad bez GMO.

 

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/organski-obroci-i-u-gerontolo-kom-centru-subotice

Povratak...