f Prezentacija završne faze realizacije projekta "Subotica zna šta je kompostiranje” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Prezentacija završne faze realizacije projekta "Subotica zna šta je kompostiranje”

20.12.2012

U prostorijama Arhus centra, održana je prezentacija završne faze realizacije projekta pod nazivom “Subotica zna šta je kompostiranje”. Projekat je, ove godine, realizovan pod sloganom “Vratimo prirodi, ona pamti – kompostirajmo”, a članovi kompost tima su na prezentaciji, putem slika, prikazali šta su sve radili, koje aktivnosti su imali i kako su deca učestvovala u procesu kompostiranja. Projekat je podržao grad Subotica, a članovi kompost tima se nadaju daljoj podršci kako bi kroz nove projekte uključili obdaništa koja ove godine nisu bila obuhvaćena projektom.

Prvi komposter dodeljen je 2006. godine vrtiću “Zeka”. U ovom vrtiću ističu veliki značaj kompostera koji je pomogao u razvijanju ekološke svesti kod dece kroz edukaciju o tome da se neke stvari ne moraju baciti u smeće, nego se kompostiranjem mogu vratiti prirodi.

Prema rečima članova kompost tima, mnogi građani se javljaju jer se žele priključiti mreži kompostera. Budžetski su ograničeni, pa je zainteresovanima ponekad teško izaći u susret. Ovaj put su uspeli u tome, zahvaljujući gradu Subotica.

Kompost tim smatra da je veoma bitno da edukuju građane, u cilju smanjenja, prvenstveno, otpada iz domaćinstava. Projekat “Subotica zna šta je kompostiranje” realizovan je pod sloganom “Vratimo prirodi, ona pamti – kompostirajmo” i to u 25 vrtića na teritoriji grada Subotice. Podelili su 25 kompostera, organizovali su obuku za vaspitačice, kao i praktičnu obuku kojoj su prisustvovala deca.

Projekat je podržao grad Subotica, a članovi kompost tima se nadaju daljoj podršci kako bi kroz nove projekte uključili obdaništa koja ove godine nisu bila obuhvaćena projektom.

 

Izvor:http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/prezentacija-zavr-ne-faze-realizacije-projekta-subotica-zna-ta-je-kompostiranje

Povratak...