f Slor – podržan, iako loše urađen - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Slor – podržan, iako loše urađen

17.12.2012

Samo sedam dana je kratak rok za javnu raspravu, posebno imajući u vidu što je veoma loše urađen nacrt Strategije lokalnog održivog razvoja Grada Subotice 2013-2022, opšta je ocena izrečena na sastanku ekoloških organizacija i građana, upriličenog u Regionalnom Arhus centru Subotica, u četvrtak, 13. decembra. Tim pre što je urađen uz podršku Stalne konferencije gradova i opština.

I pored slabog odziva, konstruktivnom dvočasovnom raspravom su dati konkretni predlozi. Skrenuta je pažnja na nedovoljnu uključenost medija, civilnog i privatnog sektora u realizaciju projekata utvrđenih u SLOR-u. Od velike pomoći je bilo prisustvo, mr Gordane Gavrilović, stručnog saradnika u Službi za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, koja je koordinirala izradom oblasti zaštite životne sredine.

Sutradan, 14. decembra, na II Partnerskoj skupštini koja je održana u Velikoj većnici Gradske kuće, za predstavnike ekoloških organizacija ponovo je bila prilika da detaljnije iznesu svoje mišljenje o ovom dokumentu.

Govore Jelene Ivović, iz Udruženja TERRA’S i Zvezdana Kalmara, iz CEKOR-a, možete preuzeti na www.subotica.info.

Primedbe i predloge Udruženja TERRA’S na Nacrt Strategije lokalnog održivog razvoja Grada Subotice 2013-2022. možete preuzeti ovde.

Povratak...