f Predavanje u MZ Kelebija - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Predavanje u MZ Kelebija

10.12.2012

Pozivamo Vas da prisustvujete predavanjima koji će se u okviru projekta „Mladi protiv otpada“, koji realizuje Udruženje TERRA’S u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom Subotica održati 12. decembra 2012. godine (sreda) sa početkom u 17 časova u prostorijama MZ Kelebija. 

O temi "Arhuska konvencija: izazovi u praksi", govoriće koordinator marketing aktivnosti RAC, Ljiljana Krajnović. U cilju promocije Zakona o potvrđivanju konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine, Arhuska konvencija, projektom je predviđena edukacija mladih u ruralnim područjima. S obzirom da se o ovom Zakonu veoma malo zna, namera organizatora je pružiti osnovna saznanja kako bi se mladi informisali o tome da sami ili udruženi mogu pravnim putem rešiti ekološki problem. Ovom prilikom biće predstavljen i rad Regionalnog Arhus centra Subotica, a učesnici upoznati o mogućnostima korišćenja njegovih usluga. Takođe, imaće priliku da daju konkretne predloge i iskažu svoja očekivanja i potrebe vezane za njegov rad. 

Na predavanju će biti reči i o značaju organske proizvodnje hrane, o tome koliko ona može da podstakne razvoj ruralnih područja i ostanak mladih na selima, kao i njen uticaj na održivu poljoprivredu koja pozitivno utiče na životnu sredinu. O temi: "Ruralna područja: perspektive i mogućnosti" govoriće Jelena Ivović, iz Udruženja TERRA’S. 

Namera je da se ovim projektom utiče na podizanje nivoa svesti mladih s ciljem  pokretanja aktivizma na polju zaštite životne sredine. Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini.

 

Povratak...