f „Drvo generacije“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

„Drvo generacije“

02.12.2012

Ovogodišnju simboličnu akciju pošumljavanja pod nazivom „Drvo generacije“  Ekološki pokret Odžaka je u saradnji sa osnovnim školama izveo  prvi put u svih deset  osnovnih škola u devet mesta  opštine Odžaci. Akcija je realizovana sa petnaest odeljenja prvih razreda. Akcija je izvedena zahvaljujući finansijskim sredstvima iz budžeta opštine Odžaci  koje je Ekološki  pokret  Odžaka dobio na Konkursu za sufinansiranje projekata udruženja građana. 
Posebano vredan pažnje je postupak Mesne zajednice Bački Brestovac koja je obezbedila finansijska sredstva za sadnicu koju su posadili polaznici PU „Poletarac“ iz Odžaka , objekat „Duga“ u Bačkom Brestovcu, koji su na taj način postali prvi predškolci koji su se uključili u ovu akciju Ekološkog pokreta Odžaka i posadili svoje drvo generacije istovremeno sa prvacima, sa kojima  ,inače , dele zgradu i školsko dvorište. 
Ovaj postupak  Mesne zajednice Bački Brestovac je dao ideju predstavnicima Ekološkog pokreta Odžaka  da za sledeću školsku godinu  predlože da se akcija „Drvo generacije“ proširi i na odeljenja predškolaca u svim naseljenjim mestima opštine Odžaci,  sa tim da u jesenjem periodu „Drvo generacije“ izvedu prvaci, a da istu akciju predškolci izvode  u proleće , povodom  21. marta  - Dana šuma .
Izvor: EPO

Povratak...