f OZON dobitnik ovogodišnje Zidove nagrade za volonterizam - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

OZON dobitnik ovogodišnje Zidove nagrade za volonterizam

06.12.2012

Povodom obilježavanja 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP ZID u saradnji sa Fondacijom Petrović Njegoš, tradicionalno, već šestu godinu za redom dodelila je Godišnje nagrade za volonterizam – pod sloganom „Volonteri stvaraju dobra“.

Godišnja nagrada organizatoru volonterskog rada, pripala je Ekološkom pokretu „OZON“, zbog niza građanskih akcija, promovisanja i podržavanja građanskog aktivizma kao i stalnog zagovaranja potrebe i neophodnosti svih da se aktivno uključe u društveni život svojih zajednica.

Ovo priznanje je još jedan pokazatelj da Ekološki pokret „OZON“ jeste organizacija civilnog društva posvećena zaštiti javnog interesa i građanima kao ciljnoj grupi čije djelovanje u velikoj mjeri doprinosi pozitivnim promenama.

U cilju  isticanja značaja volonterskog rada, odnosno, pojedinaca, organizacija, institucija, kompanija i privrednih lica koji su u prethodnoj godini svojim angažovanjem i značajnim društvenim aktivizmom, doprinijeli zajednici i pokazali da je humanost i dalje značajna vrijednost ovog društva, nagrade su dodijeljene u 5 kategorija.

Za

1. Volontera/ku godine;

2. Senior volontera/ku godine;

3. Godišnju nagradu organizatoru volonterskog rada (dodjeljuje se NVO ili instituciji koja na organizovan način uključuje volontere u svoj rad);

4. Godišnju nagradu za korporativni volonterizam – kompaniji koja podržava ili razvija vlastite volonterske programe ili učestvuje u njihovoj realizaciji

5. Volontersku akciju godine.

Nagrade su uručili Princ Nikola Petrović Njegoš i Slaven Radunovič, Predsjenik Borda direktora ADP ZID.

Više informacija na:

biljana.kecojevic@ozon.org.me

Izvor: http://www.ozon.org.me/?p=1564

Povratak...