f Eko fest - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Eko fest

03.12.2012

Eko fest je festival filma, diskusija, izložbi i radionica koji se jednom godišnje organizuje od strane Zelene omladine Srbije, već četvrtu godinu. Eko fest će biti održan u Klubu studenata tehnike od 13. do 15. decembra.

Festival je orijentisan na određenu temu kako bi odgovorio na određena pitanja i podigao svest o poblemu. Nakon nuklearne energije, poljoprivrede i genetski modifikovanih organizama, ovogodišnja tema je Upravljanje otpadom i reciklaža sa ciljem podizanja svesti o ovom problemu i analize trenutne situacije, kako u zakonodavstvu tako i u praksi.

Festival će kroz filmove predstaviti publici negativne uticaje lošeg upravljanja otpadom kao i dobre prakse iz celog sveta. Nakon svakog filma biće održana diskusija kako bi se posetioci uključili u nalaženje rešenja. U okviru festivala biće održane i dve panel diskusije sa gostima koji rade u ovoj oblasti na različite načine. Zaključci diskusija biće korišćeni za dalji rad Zelene omladine Srbije u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže.

Ostale aktivnosti, poput izložbe i radionice, pokazaće kako otpad može biti smanjen upotrebom u druge svrhe ili za stvaranje umetničkih i kreativnih predmeta. Ulaz na sve događaje u okviru festivala je besplatan.

Program će biti objavljen na sajtu: www.zelenaomladina.org/ekofest. O zelenoj omladini Srbije: Zelena omladina Srbije je omladinsko, nestranačko, neprofitno udruženje građana koje promoviše vrednosti Zelene politike od svog osnivanja 2000. godine.

Zalažemo se za demokratsko društvo zasnovano na solidarnosti, znanju i razumevanju, društvo koje brine o zaštiti ljudskih prava i prirode, transparentno donosi odluke i nenasilno rešava konflikte.

Izvor: http://www.youth.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=8403%3Aeko-fest&catid=1%3Anjuz&Itemid=354

Povratak...