f Otvoren konkurs za rešenje otpada u lokalnoj zajednici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otvoren konkurs za rešenje otpada u lokalnoj zajednici

19.11.2012

Zelena inicijativa saopštila je danas da je otvorila konkurs za najbolje rešenje za otpad u lokalnoj zajednici za mlade do 35 godina, koji žele da se uključe u proces reciklaže u Srbiji putem interneta.

Konkurs je otvoren do 15. decembra na sajtu te mreže (www.zelenainicijativa.rs) u rubrici Onjaln Reciklarnica.

U saopštenju se navodi da je cilj konkursa onlajn Reciklarnica motivisanje i podsticanje mladih građana Srbije da sami kreiraju mrežu u okviru koje će predlagati ideje i razmenjivati mišljenja i komentare u vezi rešavanja problema upravljanja otpadom u njihovim sredinama.

Dodaje se da predlozi rešenja koje učesnici konkursa budu slali putem sajta, svojim sadržajem moraju da odražavaju uočene probleme koji ugrožavaju ili smetaju u funkcionisanju lokalne zajednice i da u sebi sadrže konkretne preporuke za rešenje problema.

"Predložena rešenja trebalo bi da budu usmerena na poboljšanje kvaliteta života u zajednici i rada institucija u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže", naglašava se u saopštenju.

Za najuspešnije učesnike konkursa onlajn Reciklarnice, kako je navedeno, obezbedjene su nagrade - bicikl, solarni punjač za baterije, majice i mnoge druge nagrade u duhu očuvanja životne sredine i promocije zdravog života.

Konkurs je pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u sklopu kampanje Zelene inicijative.

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/3759-otvoren-konkurs-za-reenje-otpada-u-lokalnoj-zajednici

Povratak...