f ECOWEEK 2012 U BEOGRADU - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

ECOWEEK 2012 U BEOGRADU

01.11.2012

Međunarodni događaj ,,ECOWEEK'' biće održan od 26 - 30. novembra 2012. godine, u organizaciji NVO Ekoist i pratnerskih organizacija ECOWEEK, SEEFED i NALED. Beograd će po prvi put ugostiti ovaj događaj, čime će se upisati u listu mnogih svetskih gradova poput Atine, Kopenhagena, Rima, Istanbula, Jerusalema, Tel-Aviva i drugih koji brinu o osnaživanju mladih, stanju gradova i rešavanju današnjih izazova održivosti.

,,ECOWEEK'' je osmišljen sa ciljem da doprinese unapređenju svesti o značaju održivog razvoja i poboljšanju životne sredine u urbanim sredinama, kroz sinergiju javnog, akademskog, civilnog i privatnog sektora.

Događaj se sastoji od predavanja i radionica domaćih i stranih stručnjaka, koji će zajedno sa međunarodnim timovima studenata i mladih profesionalaca osmišljavati održiva rešenja prostora u Beogradu. Ideja je da se javno izlože finalna rešenja za konkretne lokacije u Beogradu, a neka od tih rešenja i da budu realizovana u saradnji sa trajnom implementacionom platformom GREENHOUSE.

Predavanja su držali mnoga svetski poznata imena poput Al Gore, Robert Swan, Bjarke Ingels i drugih, a u Beogradu će gostovati najaktuelniji arhitekta održive gradnje iz Francuske Françoise-Hélène Jourda, čiji biro je projektovao prvu zgradu sa pozitivnim energetskim bilansom.

,,ECOWEEK'' predstavlja dobru priliku za razmenu iskustava i uspostavljanje saradnje sa inostranim profesionalcima, koja će nam pomoći na našem putu ka stvaranju održive budućnosti.

Više informacija možete naći na www.ecoweek.org i www.event.ecoist.rs

Nastavak na week.org event.ecoist.rs ...

   
Izvor: http://www.vesti.rs/Ekologija/ECOWEEK-2012-U-BEOGRADU.html

Povratak...