f Okrugli sto o sprovođenju zakona u oblasti životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Okrugli sto o sprovođenju zakona u oblasti životne sredine

02.11.2012

Dvodnevni regionalni okrugli sto pod nazivom "Važnost saradnje i umrežavanja u unapređenju bezbednosti životne sredine na Zapadnom Balkanu", biće održan u Beogradu 5. i 6. novembra, saopštila je danas Misija OEBS-a u Srbiji.

Cilj skupa, koje je podržao OEBS, jeste dalja razrada zaključaka Zajedničke izjave koju su usvojili svi učesnici skupa u decembru 2011. godine.

Ona se odnosi na aktivnosti koje imaju za cilj povećanje stope uspešno okončanih predmeta nastalih kršenjem zakona u oblasti životne sredine, poboljšanje međusektorske saradnje i unapređenje primene zakona u domenu životne sredine na regionalnom nivou.

Šest međunarodnih stručnjaka predstaviće primere najbolje prakse iz zemalja Evropske unije u ovoj oblasti.

Događaju će prisustvovati više od 50 sudija prekršajnih, osnovnih i viših sudova, tužilaca, inspektora za zaštitu životne sredine, rukovodilaca Arhus centara i viših predstavnika ministarstava zaduženih za oblast životne sredine iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Srbije.

Očekuje se da će skup otvoriti šef Misije OEBS-a u Srbiji Pola Tide i zamenik koordinatora OEBS-a za ekonomske aktivnosti i aktivnosti u vezi sa životnom sredinom Dezire Švajcer.

Izvor: http://www.pressonline.rs/nedeljnici/press-green/okrugli-sto-o-sprovodjenju-zakona-u-oblasti-zivotne-sredine

Povratak...