f Saradnja MZ Bajnat i vrtića Lastavica - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Saradnja MZ Bajnat i vrtića Lastavica

22.10.2012

Danas je u prostorijama Mesne zajednice „Bajnat“ u okviru realizacije projekta, po osnovu Konkursa za unapređenje stanja životne sredine u mesnim zajednicama, održano predavanje na temu selekcije otpada u domaćinstvu.

Realizacija projekta počela je 05.10.2012. godine postavljanjem dva žičana kontejnera za selektivno prikupljanje otpada,  u dvorištu predškolske ustanove „ Lastavica “ .

U nastavku projekta, dana 22.10.2012. godine organizovano je predavanje za decu ove predškolske ustanove. Decu i vaspitače: Ušumlić Gordanu, Zobenica Jasnu, Milić Eleonoru i Petrović Slobodanku ugostili su u prostorijama mesne zajednice predsednik Skupštine MZ Emil Dulić i sekretara MZ Cvetojević Vesna. Predavanju je prisustvovalo 40 dece. Predavač na temu selekcije otpada u domaćinstvu bila je Ljiljana Krajnović iz Arhus centra Subotica.

Deci je, kroz neformalni vid učenja, prezentovano kako vršiti selekciju otpada koji se reciklira.

Nakon predavanja održana je radionica kroz  koju su deca učila kako pripremiti otpad za reciklažu i podeljeni su prigodni pokloni svim učesnicima.

Namera je da se postavljanjem kontejnera i edukacijom, kod dece osnaži ekološka svest i ukaže na odgovorni odnos svakog pojednica prema životnoj sredini.

Izvor: MZ "Bajnat"
Povratak...