f "Reciklenko" u OŠ "Kizur Ištvan" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

"Reciklenko" u OŠ "Kizur Ištvan"

13.10.2012

U Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ održana je radionica u okviru projekta „Reciklenko“ koji obuhvata edukaciju i podizanje ekološke svesti kod dece. Posle kratkog predavanja, glumci Dečijeg pozorišta su izveli kratku predstavu, a za decu je organizovan i kviz znanja kao i kreativna radionica. Nosilac projekta je JKP „Čistoća i zelenilo, a veliku podršku je, pored Grada, Dečijeg pozorišta i Gerontološkog centra, pružilo i Društvo za postupanje sa ambalažnim otpadom „Sekopak“ iz Beograda.

Projekat „Reciklenko“ je namenjen deci za edukaciju i širenje ekološke svesti, sa akcentom na postupanje sa ekološkim otpadom, biorazgradivim otpadom i na bitnost reciklaže za očuvanje životne sredine. Na petnaestominutnom predavanju, deca dobijaju malo informacija iz razloga što kroz radionice treba da nauče sve bitne stvari vezane za reciklažu jer je praksa vid trajnog učenja.

Projekat će se odvijati u više faza. Prvom fazom su obuhvaćena deca od prvog do četvrtog razreda Osnovnih škola u Subotici. U narednim fazama obuhvatiće učenike od petog do osmog razreda Osnovnih škola, kao i predškolce, potom učenike od prvog do osmog razreda iz prigradskih naselja i učenike specijalnih škola. Edukacija u OŠ „Kizir Ištvan“ je druga po redu održana u prvoj fazi, a autorka projekta „Reciklenko“ napominje da je zadovoljna učešćem dece u radionicama.

Projekat traje dve godine, a svake nedelje, po jedna dvočasovna radionica, će biti održana u nekoj od škola. Sledeće subote, domaćin će biti OŠ „Majšanski put“.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/reciklenko-u-o-kizur-i-tvan 

Povratak...