f 18. Susreti prostornih planera Srbije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

18. Susreti prostornih planera Srbije

09.10.2012

Pokrajinski sekretar dr Slobodan Puzović, pomoćnica pokrajinskog sekretara Valentina Arambašić, načelnica za inspekcijske poslove Aurela Šimudvarac Luči i grupa planera JP Zavod za urbanizam Vojvodine, prisustvovali su 18. Susretima prostornih planera Srbije koji su održani na Staroj planini od 26. do 28.09.2012. godine, u organizaciji Inženjerske  komore Srbije – Matične sekcije planera. Centralna tema ovogodišnjih susreta bila je implementacija u prostornom planiranju. 

Učesnike skupa pozdravili su ispred Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja državni sekretar dr Srđan Belij, ispred Ministarstva građevinarstva i urbanizma pomoćnica ministra Zorica Čolović Subotić, ispred Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine pokrajinski sekretar dr Slobodan Puzović, a ispred Inženjerske komore Srbije predsednik Skupštine IKS, Prof. dr Milisav Damnjanović i predsednik Matične sekcije prostornih planera mr Aleksandar Vučićević.

Na skupu je predstavljen Program implementacije Prostornog plana Republike Srbije, kao i specifičnosti izrade Programa implementacije Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine. Dragana Dunčić iz JP Zavod za urbanizam Vojvodine, istakla je aktivnosti i mere koje će biti utvrđene Programom implementacije RPP APV, kao i instrumente za efikasno sprovođenje i praćenje ostvarivanja programa za razdoblje od pet godina.

Jedna od tema koja je predstavljena na skupu takođe je bila i primena GIS (geografskih informacionih sistema) tehnologije u implementaciji prostornih i urbanističkih planova.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs/?p=3195

Povratak...