f Sastanak srpsko-ruske Radne grupe - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sastanak srpsko-ruske Radne grupe

05.10.2012

U Vladi Srbije u četvrtak 4. oktobra 2012. godine  počela  je  zasedanje  Radna grupa  predstavnika srpskih i ruskih stručnjaka iz obalasti rudarstva i energetike, sa ciljem konačnog usaglašavanja Međuvladinog sporazuma o isporukama ruskog prirodnog gasa.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prof. dr Milan Bačević u uvodnom izlaganju,  istakao je značaj  održavanja ovakvog skupa, koji predstavlja još jedan oblik  saradnje  vlada  dve zemlje.

 

“Potpisivanjem sveobuhvatnog Protokola u  Moskvi  postavljeni su  temelji  saradnje u svim sferama života Srbije i Ruske Federacije, određeni su osnovni strateški pravci, kao i mogući načini realizacije.

Današnji sastanak ima tematsku formu i tiče se uglavnom oblasti energetike. Nadam se da ćemo na kraju doneti određene zaključke i potpisati Protokol“, rekao je  ministar Bačević.

Pored predstavnika Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, aktivno učešće u razgovorima tokom sastanka uzeli su i predstavnici Javnih preduzeća iz oblasti energetike.

Izvor: http://www.ekoplan.gov.rs/sastanak-srpsko-ruske-radne-grupe/

Povratak...