f Okrugli sto u Arhus centru - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Okrugli sto u Arhus centru

26.09.2012

U ponedeljak, 1. oktobra u 10.30 časova u prostorijama Regionalnog Arhus centra Subotica na Otvorenom univerzitetu (II ulaz, Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica) održaće se okrugli sto. 

Cilj okruglog stola je okupljanje i unapređenje saradnje Regionalnih Arhus centara Subotice, Novog Sada i Kragujevca, kao i lokalnih samouprava i ekoloških organizacija koje gravitiraju ovim centrima. Glavna tema razgovora će biti sprovođenje „Strategije za primenu konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine – Arhuska konvencija“ koju je donela Vlada Republike Srbije u decembru prošle godine, s posebnim osvrtom na Akcioni plan za sprovođenje ovog dokumenta kojim su utvrđene aktivnosti u čijoj realizaciji su regionalni Arhus centri prepoznati kao partneri koje treba konsultovati ili angažovati.

- Uvodničari su Tina Janjatović, Odeljenje za harmonizaciju i razvoj propisa u oblasti zaštite životne sredine Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i dr Ivan Jarić, jedan od autora Strategije

- O potrebi saradnje Arhus centara u Srbiji u cilju realizacije Akcionog plana Strategije govoriće: Darija Šajin, Novi Sad, Srđan Matović, Kragujevac i Pavle Budinčević, Subotica.

 

Povratak...